Orgelconcert 8 februari

geplaatst op woensdag 25 januari 2017 Orgelconcert  8 februari

Op woensdag 8 februari om 20.00 uur is er in de Dorpskerk van Schaarsbergen een orgelconcert.

Aan de buitenkant ziet u er niet zoveel van, maar aan de binnenkant van het orgel is een aantal verbeteringen aangebracht door de firma Flentrop. De heren van Flentrop, de organist van Schaarsbergen, Michiel Vanhoecke en de orgeladviseur, de heer Peter van Dijk uit Utrecht, willen graag laten horen hoe dat vernieuwde orgel klinkt. Op het programma staan werken van Pachelbel, Bach, Kauffmann, Krebs en een aantal korte stukken van Nederlandse componisten uit de 19e eeuw. Het orgel is in 1867 gebouwd door de orgelmakers Flaes & Brünjes (Amsterdam) voor de Hervormde Kerk te Diemen. In 1993 werd het na restauratie door Flentrop Orgelbouw (Zaandam) geplaatst in de Dorpskerk te Schaarsbergen. Bij gelegenheid van de herziening van het kerkinterieur in 2016 heeft Flentrop groot onderhoud uitgevoerd. Daarbij is de klankgeving aangepast – zonder materiële wijzigingen – aan de akoestiek van de kerk. Adviseur was Peter van Dijk (Utrecht).