X

Lang leve de schimmels!

geplaatst op dinsdag 25 oktober 2016 Lang leve de schimmels! IVN Arnhem voert je op zondag 30 oktober mee in de wondere wereld van de paddenstoel. Het grootste deel van dit organisme leeft onder de grond, maar laat zich nu graag zien. De ervaring leert dat op landgoed Warnsborn vaak mooie en bijzondere paddenstoelen te vinden zijn. Maar het is altijd weer een verrassing wélke en waar ze staan. Dit hangt af van het weer in de weken voorafgaand aan de excursie.

De natuur heeft veel te danken aan alle schimmels die er voorkomen. Dankzij deze organismen worden dode dieren en planten afgebroken waarbij er weer voedingsstoffen vrij komen. In deze tijd van het jaar zijn er meestal veel schimmels zichtbaar door de paddenstoelen die ze vormen. Die hebben plaatjes of buisjes vanwaar de sporen de wijde wereld intrekken. Tijdens deze wandeling komen zowel ervaren paddenstoelenzoekers als ook beginners meer te weten over veel voorkomende en soms bijzondere, zeldzame soorten schimmels.
De gidsen vertrekken op zondag 30 oktober om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats tegenover camping Warnsborn (Bakenbergseweg 257). De wandeling duurt anderhalf tot twee uur en iedereen kan zonder reserveren gratis mee. Tips: draag stevig schoeisel en neem een spiegeltje mee.
IVN Arnhem doet meer in en met de natuur. 

Informatie hierover is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.