X

Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Gelderse Vallei Zuid

geplaatst op dinsdag 24 juli 2018

Het buitengebied van Gelderse Vallei Zuid krijgt glasvezel! Gisteren werd bekend dat 62% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Dit is een fantastisch resultaat! Hiermee is de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen, ruimschoots gehaald. Goed nieuws dus voor de inwoners uit de buitengebieden van de gemeenten Arnhem, Ede, Renkum, Rhenen, Rozendaal, Veenendaal en Wageningen.

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede internetverbinding benadrukt en de inzet van de gemeenten, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners weerspiegelt. Want wat is er veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel in het buitengebied.”

Blij voor de inwoners van ons buitengebied
Ook de gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. En dit vooral dankzij de inzet van de inwoners. Er is enorm veel werk verzet door de vrijwilligers in het gebied. Er zijn veel lokale avonden georganiseerd door ambassadeurs en lokale verkopers. De saamhorigheid is groot en dat wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het buitengebied zo ontzettend belangrijk. De inwoners hebben zich gerealiseerd dat het nu of nooit was. 

Start aanleg
Inwoners kunnen alsnog kiezen voor Glasvezel. De voorwaarden staan op deze website.Glasvezel buitenaf start na de zomervakantie met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat de eerste bewoners in het tweede kwartaal van 2019 gebruik kunnen maken van glasvezel.