Zaterdag 25 juni: Taartenbakwedstrijd

geplaatst op woensdag 15 juni 2016 Zaterdag 25 juni: Taartenbakwedstrijd Zet de koksmuts op en bak een taart voor de taartenbakwedstrijd tijdens het Hippe Zomerfeest Schaarsbergen op 25 juni!
Voor iedereen die van taart houdt, van het bakken van taart tot het taart eten, is 25 juni een dag om in de agenda te zetten! De Dorpskerk van Schaarsbergen organiseert tijdens het Hippe feest een overheerlijke en oergezellige TAARTENBAKWEDSTRIJD.
De opbrengst komt geheel ten goede aan de renovatie en herinrichting van onze Dorpskerk.

Maak een vruchtentaart, appeltaart, chocoladetaart of een verrassend recept naar eigen keus en sleep de felbegeerde wisselbokaal ‘De beste koekenbakker van Schaarsbergen’ in de wacht.

Aanmelden hoeft niet. Breng gewoon je zelf gebakken taart op zaterdag 25 juni bij de ‘Heel Schaarsbergen bakt Stand’ op het feestterrein bij de kerk aan de Kemperbergerweg 802.
Inleveren kan tussen 11:00 uur en 13:30 uur.

De wedstrijdtaart bak je uiteraard voor de goedgemutste feestgangers. De kritische jury bestaat uit de koekenbakkers van ons dorp met als opperkoekenbakker de Voorzitter van de jubilerende Oranjevereniging. Zij beoordelen de taarten op originaliteit, smaak. en presentatie en loven de eerste prijs uit. De publieksjury jureert op originaliteit en presentatie en kiest de taart voor de publieksprijs.
Wie mee wil jureren kan daarvoor een lootje kopen en zijn/haar stem uitbrengen. Uit de lootjes wordt na de wedstrijd één lot getrokken en de gelukkige van dat nummer krijgt een taart naar keuze.

Na de prijsuitreiking om 15:00 uur kan iedereen onder het genot van een kopje koffie of thee genieten en proeven, want de overige taarten worden per punt verkocht.

Het is natuurlijk het leukst als je de taart op een door jezelf meegebrachte taartschaal of taartplateau presenteert. We hebben beperkt gelegenheid om taarten te koelen in een gesloten koelkast, dus is het handig wanneer je een koelbox of koelelementen meeneemt als je taart koel moet blijven.

Veel succes met bakken!!!