X

Eerste Biothlon smaakt naar meer

geplaatst op dinsdag 05 juli 2016 Eerste Biothlon smaakt naar meer Hele families rennen zich de benen uit het lijf voor het goede doel. Maar ook profs, rolstoelers en honderden medewerkers uit filmbranche en bedrijfsleven doen mee aan de 1-ste Biothlon: het spiksplinternieuwe sportfeest van Bio Vakantieoord in Arnhem.

Laat mensen - jong en oud, met of zonder beperking - hollen en rollen over de Veluwe om zo het Bio Vakantieoord te steunen. Dat is het idee achter de Biothlon: een nieuwe, actieve manier om je in te zetten voor het goede doel. Want de opbrengst van inschrijf- en sponsorgelden komt helemaal ten goede aan dit vakantiepark voor kinderen met een beperking.

Zo'n 250 lopers en rolstoelers verschijnen zaterdag 18 juni om half elf aan de start op het terrein van Bio Vakantieoord. Ook de weergoden sympathiseren deze ochtend met de Biothlon. Tijdens de drie, vijf of vijftien kilometer straalt de zon uitbundig. Daardoor en dankzij de prima begeleiding van het leger vrijwilligers op en rond het parcours, haalt iedereen in een keurige tijd de finish.

Alle deelnemers hebben het geweldig naar hun zin: individuele sporters, rolstoelatleten, kinderen en hun ouders. Ook de bioscoopbranche, al bijna een eeuw de trouwe bondgenoot van Bio, is met Vue  Cinemas en Cinemec zichtbaar aanwezig. Dat geldt ook voor hoofdsponsor Nijol en bedrijven als Breedband Arnhem, Van Dorp Zevenaar en Coop Angeren. Iedereen is tevreden over de primeur en bij de 2e editie van de Biothlon verschijnen minimaal duizend deelnemers aan de start, verzekeren alle partijen.