X

Nieuwsbericht over RIN/Sylva's bos, de Kerstmarkt Schaarsbergen en Jubileumbijeenkomst in SIZA

geplaatst op woensdag 08 november 2017 Nieuwsbericht over RIN/Sylva's bos, de Kerstmarkt Schaarsbergen en Jubileumbijeenkomst in SIZA

RIN-locatie/Sylva's Bos

De ontwikkelingen omtrent de voormalige RIN-locatie, ook wel Sylva's Bos genoemd hebben niet stilgestaan. Er ligt een plan dat op draagvlak bij omwonenden kan rekenen. Discussiepunt is nog wel de ontsluiting van de nieuwe wijk. Omwonenden en Klankbordgroep pleiten voor een directe aansluiting op een afgewaardeerde Kemperbergerweg in plaats van een aansluiting op de parallelweg van de Kemperbergerweg of Menthenbergseweg. Hierover zijn de gesprekken tussen DHC, gemeente, dorpsraad en bewoners nog gaande. Op 7 november komt de Klankbordgroep voor de derde maal samen om te praten over ontsluiting en het landschapsplan, ontwikkelt door gerenommeerd architectenbureau Buro Lubbers. Op 9 november volgt een gesprek tussen wethouder Ritsema en omwonenden van de parallelweg over de ontsluiting. Na een definitieve keuze voor ontsluiting zal het bestemmingsplan in de gemeenteraad komen. Dit zou nog mogelijk dit jaar plaats kunnen vinden. Na instemming van de gemeenteraad komt het plan ter inzage te liggen. Hierna kan mogelijk nog in de eerste helft van 2018 begonnen worden met sloop en nieuwbouw.

Via een nieuwsbrief liet DHC weten dat op 15 november van 19 tot 21 uur in restaurant TRIX weer een inloopbijeenkomst plaatsvindt voor buurtgenoten, belanghebbenden en geïnteresseerden.

 

Kerstmarkt Schaarsbergen

Op zaterdag 16 december vindt wederom de gezelligste kerstmarkt van Nederland plaats bij de dorpskerk van Schaarsbergen aan de Kemperbergerweg. Van 16.00 tot 20.00 uur is er van alles te beleven en te zien. Ook de Dorpsraad zal er staan met een kraam.

 

Jubileumbijeenkomst in SIZA op zondag 21 januari 2018 van 14.00 tot 16.00 uur

De eerstvolgende bijeenkomst van de Dorpsraad vindt plaats op zondag 21 januari tijdens een speciale presentatie van het fotoboek ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Dorpsraad Schaarsbergen, officieel de Vereniging Schaarsbergen.
Tijdens deze feestelijke middag met een hapje en drankje bij SIZA aan de Kemperbergerweg kunnen bewoners een gratis fotoboek van meer dan 180 bladzijden ophalen, een kleine fototentoonstelling bekijken en ligt SIZA een tipje van de sluier op met betrekking tot het nieuwe wijkcentrum. Hiervoor wordt in februari nog een aparte inloopavond georganiseerd en komt er daarna een werkgroep die zich bezig gaat houden met wat bewoners uit Schaarsbergen graag in zo'n wijkcentrum zouden zien. Er volgt nog een uitnodiging voor de feestelijke middag op 21 januari.