geplaatst op donderdag 01 maart 2018 Uitnodiging ALV Dorpsraad Schaarsbergen 8 maart 2018 en ander belangrijk nieuws, waaronder groot onderhoud

Algemene Ledenvergadering Dorpsraad Schaarsbergen op 8 maart met burgemeester Marcouch!

De Algemene Ledenvergadering (ALV) van de vereniging Schaarsbergen (ook wel Dorpsraad genoemd) vindt plaats op donderdag 8 maart aanstaande om 20.00 uur in het Dorpshuis aan de Kemperbergerweg 804.

Burgemeester Marcouch zal deze avond aanwezig zijn om te vertellen over zijn eerste zes maanden als burgemeester. Natuurlijk voelen wij hem ook aan de tand over zijn kennis van Schaarsbergen!
Iedereen is van harte welkom om kennis te komen maken met onze nieuwe burgemeester!

Grote zorgen over beschikbare budget groot onderhoud
Het bestuur van de Dorpsraad Schaarsbergen heeft het college van B&W en alle gemeenteraadsleden een brief gestuurd met daarin de zorgen geuit over het budget dat de gemeente beschikbaar heeft gesteld voor het groot onderhoud en het aanpakken van de wateroverlast. De brief luidt als volgt:

Geacht college van B&W, beste raadsleden,

Het bestuur van de Dorpsraad Schaarsbergen maakt zich ernstig zorgen.

Eind jaren zestig is het grootste deel van de wijk Bakenberg gebouwd in Schaarsbergen. Een redelijk kleine wijk, ingeklemd tussen de Schelmseweg, Bakenbergseweg, Kemperbergerweg en Strolaan/Karmelitessenlaan. Een fijne plek om te wonen. Bewoners gaan hier over het algemeen pas weg op hoge leeftijd, wanneer zelfstandig wonen echt niet meer gaat.

Nu, een halve eeuw later, zien we dat de openbare ruimte in de wijk snel achteruit gaat. De riolering is oud en kan het water niet meer aan en ook het asfalt en de tegels zijn broodnodig aan vervanging toe. Het wegdek is een lappendeken met vele scheuren en kuilen. Tegels zijn verzakt en kapot, waardoor ouderen zelfs met hun rollator hier niet meer goed overheen kunnen. Na een halve eeuw is het gewoon op. Logisch.

Ruim tien jaar geleden is door de gemeente aan bewoners beloofd dat er groot onderhoud zou gaan plaatsvinden in de wijk. Die belofte werd keer op keer uitgesteld, terwijl wij rondom ons heen vele andere wijken prachtig zagen opknappen. Vanuit bewoners nam het wantrouwen toe.

Tegelijkertijd ontstond er een groot probleem met wateroverlast en dus leek het de gemeente en de bewoners een goed idee om het aanpakken van de wateroverlast en het groot onderhoud met elkaar te combineren. Dat zou in de kosten kunnen schelen wanneer je een weg niet twee keer open hoeft te breken. Logisch.

Eind december 2017 is na tien jaar, in het bijzijn van wethouder Ine van Burgsteden, het startschot gegeven voor het project Groot Onderhoud. Ook is er een werkgroep opgezet waarin bewoners actief deelnemen. Bewoners waren tevreden dat na jaren van beloftes er eindelijk eens wat ging gebeuren, maar die tevredenheid sloeg snel om.

Bij de eerste bijeenkomst kregen wij het alarmerende bericht te horen dat voor het hele project 1 miljoen euro beschikbaar is. Dat klinkt als een hoop geld, maar uit de in 2014 opgestelde lijst aanpak wateroverlast (die door wethouder Van Burgsteden naar de diverse wijken is gestuurd omtrent de maatregelen die nodig zijn om wateroverlast aan te pakken) is alleen al voor dit onderwerp een kleine 3,5 miljoen euro in Schaarsbergen nodig en dit staat dan nog los van het geld dat nodig is voor het groot onderhoud (ook al gauw enige miljoenen).

Schaarsbergen (De Bakenberg) is als één van de laatste wijken aan de beurt voor het groot onderhoud. De andere wijken hadden hier een ruim budget van vele (soms tientallen) miljoenen euro's voor per wijk, uit het BGB (BuitenGewoonBeter) potje. Maar dat potje is nu leeg en dat betekent pech gehad voor Schaarsbergen, volgens de gemeente Arnhem. Onlogisch.

Dit vinden wij niet acceptabel. Het kan niet zo zijn dat Schaarsbergen het met minder moet doen, omdat de gemeente al het geld al in de andere wijken heeft uitgegeven. Wij vragen u dan ook dringend om te zorgen voor voldoende budget voor het al zo lang beloofde groot onderhoud én de aanpak van wateroverlast in de wijk De Bakenberg op Schaarsbergen. Zodat deze wijk straks net zo mooi opgeknapt wordt als De Hoogkamp en Burgemeesterswijk. Iedere wijk is even belangrijk! Logisch!

Hierbij bent u ook van harte uitgenodigd voor onze Algemene Ledenvergadering van donderdag 8 maart a.s. om 20.00 uur in het Dorpshuis aan de Kemperbergerweg. Burgemeester Marcouch zal onder meer komen vertellen over zijn eerste half jaar als burgemeester van onze stad.

Namens het bestuur van de Dorpsraad Schaarsbergen

Steven Ruikes              Marnix ten Brinke
(voorzitter)                   (secretaris)

Wat leuk, weer een extra container erbij! Verzamel ze allemaal!

Bewoners van de wijk de Bakenberg hebben deze week een brief van de gemeente en een extra grijze container ontvangen. Deze nieuwe, kleinere, container wordt vanaf deze maand gebruikt voor restafval. De oude, grotere, grijze container wordt voortaan gebruikt voor het PMD (voornamelijk plastic) afval.

Sommige huishoudens hebben geen grote grijze container waar tot voor kort het restafval in moest, maar een kleinere. Deze container kunt u kosteloos omruilen voor een grotere container om hier vervolgend het plastic in te doen. Dit kan door te bellen naar SUEZ op nummer 026 - 4460490.

Let op: plastic wordt voortaan nog maar eens in de vier weken opgehaald i.p.v. tweewekelijks!

Meer informatie is te vinden op wwwarnhem.nl/omgekeerdinzamelen. Ook kunt u bellen naar 0900-1809 of mailen naar omgekeerdinzamelen@arnhem.nl.