Op de koffie bij IKC Hei & Bos in Hoenderloo

geplaatst op vrijdag 30 maart 2018 Op de koffie bij IKC Hei & Bos in Hoenderloo

PERSBERICHT

Op de koffie bij IKC Hei & Bos

Na de zomervakantie opent een nieuwe school zijn deuren, IKC Hei & Bos. Het is heel bijzonder in deze tijd dat een school in een dorp opent in plaats van sluit. Basisschool, kinderopvang, VSO en BSO, alles bevindt zich onder één dak. Ervaringsgericht leren is belangrijk. In het bos spelen, aardbeien plukken in de moestuin of eieren rapen bij de kippen. Kinderen ontdekken, verwonderen en ontwikkelen zich op deze manier. Nieuwsgierig? Kom naar één van de koffiemomenten en maak kennis met het bestuur. Stel al je vragen over het onderwijs, breng je eigen ideeën in en/of meld je aan! De eerste op de koffie bij IKC Hei & Bos vindt plaats op zondag 25 maart. Kijk voor het programma en de data van de koffiemomenten op www.heienbos.nl.

Op de koffie bij IKC Hei & Bos vindt plaats op:

datum:        25 maart

tijd:            10.30 tot 11.30 uur

locatie:        ‘t Dorpshuus Hoenderloo, Paalbergweg 26 te Hoenderloo

datum:        22 april

tijd:            0.30 tot 11.30 uur

locatie:        ‘t dorpshuus Hoenderloo, Paalbergweg 26 te Hoenderloo

datum:        3 juni

tijd:            10.30 tot 11.30 uur

locatie:        In het verbouwde schoolgebouw aan de Middenweg 31 te Hoenderloo

Regiofunctie voor Apeldoorn, Ede en Arnhem

Het IKC heeft een regiofunctie binnen de driehoek Apeldoorn, Ede, Arnhem. Het IKC is uniek, omdat leren met de natuur centraal staat op de school. Daarnaast brengt u al uw kinderen op één locatie onder, ook makkelijk voor u!

Achtergrond: nieuwe school vult leegte
Begin 2016 startte een groep enthousiaste ouders uit Hoenderloo een werkgroep, om de mogelijkheden en haalbaarheid te onderzoeken voor kinderopvang en basisonderwijs in het dorp. Onder begeleiding van deskundigen werd een visiestuk opgesteld. Een jaar later werd de Stichting Integrale Streekschool Hoenderloo (SISH) opgericht. De gemeenteraad van Apeldoorn en het college van burgemeester en wethouders gingen eind juni unaniem akkoord met het ingediende voorstel en de Streekschool werd op het plan van scholen gezet voor 2018. Het plan van basisscholen van de Apeldoornse gemeenteraad, met daarop de toekomstige Streekschool Hoenderloo, is in november door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) goedgekeurd.