Onderzoek naar mogelijkheid aanleg glasvezel in delen van buitengebied Schaarsbergen

Overleg tussen Glasvezel buitenaf en leden van het bestuur van DRS
Op verzoek van het bedrijf Glasvezel buitenaf vond onlangs overleg plaats met enkele leden van het bestuur van de Dorpsraad Schaarsbergen. Glasvezel buitenaf start in mei van dit jaar met een glasvezelcampagne in het buitengebied van Gelderse Vallei Zuid. De bedoeling is glasvezel aan te leggen in het gehele of gedeeltelijke buitengebied van de gemeenten Arnhem, Ede, Renkum, Rhenen, Rozendaal, Veenendaal en Wageningen.
Daartoe hoort ook een deel van het buitengebied van Schaarsbergen. Glasvezel buitenaf kijkt vooralsnog alleen naar zo’n ruim 200 adressen van de in totaal 755 huishoudens in Schaarsbergen. Het gaat daarbij om het deel van de wijk waar geen kabels liggen via welke KPN (direct of indirect) en Ziggo hun diensten aanbieden.
Mogelijk dus goed nieuws voor die delen van de wijk waar nu soms sprake is van een slechte verbinding en waar door de toenemende vraag naar online diensten een snelle en betrouwbare verbinding van groot belang is.

Wanneer en hoe is een glasvezelcampagne succesvol?
Om glasvezel daadwerkelijk te kunnen realiseren in het buitengebied van Gelderse Vallei Zuid is per onderscheiden gebied een deelname van 50,0 % nodig. Het gaat daarbij om particuliere woningen/aansluitingen, incl. eventuele daaraan gekoppelde bedrijvigheid. Glasvezel buitenaf werkt met zes providers die hun diensten via deze glasvezel gaan aanbieden.
Inmiddels heeft Glasvezel buitenaf 23 glasvezelcampagnes gevoerd, waarbij dit percentage steeds is behaald.
De eerste behoefte die het bedrijf daarbij heeft is aan het werven van ambassadeurs. De inzet van ambassadeurs is voor een succesvolle campagne bijzonder groot gebleken.

Ambassadeurs gezocht!
Uiteraard wil Glasvezel buitenaf zijn uiterste best doen om ook in Gelderse Vallei Zuid minimaal 50,0 % deelname te behalen. Daarom zoekt het bedrijf ambassadeurs. Dit zijn inwoners die het belang van glasvezel voor het buitengebied inzien en willen meehelpen het benodigde percentage deelnemers te behalen.
Graag doet Glasvezel buitenaf een beroep op inwoners van Schaarsbergen zich aan te melden als ambassadeur voor de aanleg van glasvezel.
De ambassadeurs worden na aanmelding uitgebreid bijgepraat over hun rol in het proces. Zij krijgen de beschikking over gedetailleerde kennis en door te geven informatie.

Aanmelding
Wilt u daar graag een bijdrage aan leveren, dan komen wij graag met u in contact.
Geef dan zo spoedig mogelijk uw naam en contactgegevens door.
Aanmelding kan plaatsvinden bij het bestuur van de Dorpsraad Schaarsbergen info@dorpsraadschaarsbergen.nl of bij Glasvezel buitenaf l.scharenborg@glasvezelbuitenaf.nl
Heeft u nog vragen voor u over deelname wilt beslissen, dan kunt u contact opnemen met Leo Scharenborg, kwartiermaker van Glasvezel buitenaf die de campagne voorbereidt, via het emailadres hierboven.
Hopelijk laten de Schaarsbergers deze kans voor hun gebied niet voorbijgaan!

Steven Ruikes, Bestuur Dorpsraad Schaarsbergen
Leo Scharenborg, Glasvezel buitenaf