geplaatst op zaterdag 15 september 2018 DRS organiseert op 17 september om 18.30 uur schouw voor raadsleden door wijk de Bakenberg

Bewoners Schaarsbergen willen investering in hun wijk om gevaarlijke situaties te voorkomen

Schaarsbergen - Maandag 17 september om 18.30 uur organiseert de Dorpsraad Schaarsbergen i.s.m. de werkgroep aanpak Groot Onderhoud & Wateroverlast een schouw voor raadsleden door de wijk de Bakenberg.

Doel van de schouw is om raadsleden met eigen ogen te laten zien hoe slecht het gesteld is met de openbare ruimte in Schaarsbergen na vijftig jaar geen (groot) onderhoud te hebben gepleegd.

Wegen en riolering zijn ernstig verzwakt en zorgen mede door heftige regenbuien voor gevaarlijke situaties. Ouderen durven met hun rollators de straat niet meer op door tegels die door de hele wijk schots en scheef liggen of gewoon kapot zijn. Asfalt is overal een gatenkaas. Het kan zo niet langer meer.

De werkgroep heeft in samenwerking met de gemeente een plan opgesteld dat bestaat uit vier bouwstenen. Het plan bestaat uit alleen de minimale noodzakelijke maatregelen die nodig zijn om het onderhoudsniveau in de wijk weer een klein beetje op peil te brengen en daarnaast om noodzakelijke maatregelen te treffen voor toekomstig wateroverlast.

Deze vier bouwstenen kosten gezamenlijk 4,3 miljoen euro. De gemeente heeft op dit moment 1,1 miljoen euro gereserveerd. Genoeg voor bouwsteen 1, maar ook voor bouwstenen 2, 3 en 4 moet wat betreft de inwoners van Schaarsbergen geld gevonden worden.

Daarom doet het bestuur van de Dorpsraad Schaarsbergen een dringende oproep aan gemeenteraadsleden om budget te vinden, zodat alle vier de bouwstenen met de minimale maatregelen uitgevoerd kunnen worden.

Jaarlijks rollen er miljoenen euro’s vanuit Schaarsbergen door gemeentelijke belastingen het stadhuis in, maar er rolt geen enkele euro terug de wijk in. Na vijftig jaar is het mooi geweest en willen de bewoners dat hun wijk weer op een minimaal peil wordt gebracht.

Voor het persbericht in de Gelderlander zie volgende link