X

Bewoner start actie voor 24 uur per dag beschikbare AED

geplaatst op vrijdag 19 oktober 2018 Bewoner start actie voor 24 uur per dag beschikbare AED Dick Helders is een actie via de Hartstichting gestart om een AED in de wijk De Bakenberg aan te kunnen schaffen die 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar is.  Op Schaarsbergen zijn meerdere AED's te vinden, maar de meesten daarvan hangen op plekken die alleen tijdens kantooruren beschikbaar zijn. Bovendien hangen ze op plekken die niet altijd binnen zes minuten bereikbaar zijn. (Burgers’ Zoo, IFV, Stal Mansour, Openluchtmuseum etc.). Een paar op goed bereikbare plekken zou geweldig zijn.

Wist je dat je een AED ook kunt bedienen zonder reanimatiecursus? Als binnen 6 minuten iemand met een hartaanval geholpen wordt, dan stijgen de overlevingskansen aanzienlijk. Voor een uitgestrekt gebied als Schaarsbergen zijn AED's dus letterlijk van levensbelang.

Dus ga naar de link, doneer en red levens. Hoewel niemand het hoopt, kan het zijn dat je hem ooit zelf nodig hebt. Op dit moment is er al voor meer dan helft van het apparaat gedoneerd! 

https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-strolaan-6816-arnhem/doneren