X

Excursie boswerkzaamheden landgoed Warnsborn op 7 november 2018

geplaatst op zaterdag 27 oktober 2018 Excursie boswerkzaamheden landgoed Warnsborn op 7 november 2018

Persbericht van Geldersch Landschap & Kasteelen

Excursie boswerkzaamheden landgoed Warnsborn

ARNHEM – Dit najaar werkt Geldersch Landschap & Kasteelen in het bos op landgoed Warnsborn. Zorgvuldig geselecteerde bomen worden weggehaald, ten gunste van andere bomen die dan een betere kans krijgen. Uitdunnen van bos zorgt voor een goed groeiend, gevarieerd en aantrekkelijk bos. Zo kunnen toekomstige generaties ook genieten van een vitaal bos met bomen van verschillende leeftijden.

Nieuw bos
Op een perceel bij de Karmelitessenlaan staan Amerikaanse eiken die aan het einde zijn van hun levenscyclus. De meeste bomen zijn dusdanig slecht, dat GLK deze moet weghalen. Op deze plek komt nieuw bos.

Excursie bosbeheer Warnsborn

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert haar bossen volgens een vastgestelde, duurzame strategie. De organisatie merkt dat er vragen leven over de keuzes die worden gemaakt. Daarom organiseert de boswachter een excursie over de aanstaande boswerkzaamheden op Warnsborn. Geïnteresseerden zijn welkom op woensdag 7 november van 16.00 – 17.00 uur. De start is vanaf parkeerplaats camping Warnsborn aan de Bakenbergseweg 257 in Arnhem.