geplaatst op zondag 17 maart 2019 Bio Vakantieoord viert 92ste verjaardag met Open Dag op donderdag 21 maart van 11 tot 16.00 uur

Het Arnhemse vakantiepark voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind viert deze dag zijn 92ste verjaardag en houdt een Open Dag.
Iedereen is dan van harte welkom het park te bezichtigen.

Oud-topatlete Olga Commandeur opent bootcampcircuit Bio Vakantieoord

Tijdens de Open Dag van het Bio Vakantieoord, op donderdag 21 maart, zal oud-topatlete en presentatrice van het tv-programma ‘Nederland in beweging’ het nieuwe bootcampcircuit in het BioBos officieel openen.
Het circuit met 11 sport- en speeltoestellen zal gebruikt worden door de gasten op het vakantiepark.
Zowel meervoudig gehandicapte kinderen als hun broertjes, zusjes en ouders kunnen er spelenderwijs samen oefeningen doen.

Commandeur motiveert mensen dagelijks, zowel voor de buis als met programma’s in het land, te bewegen voor een gezonde leefstijl: “Het belangrijkste vind ik dat je uitgaat van wat je wél kunt.
Daag jezelf uit en prikkel je lijf, daarvan groeit het, zowel fysiek als mentaal. Je zult ontdekken dat je steeds meer aankunt.
En helemaal fijn is het om te bewegen in de buitenlucht of op muziek. Heel goed dat kinderen met een handicap – al dan niet in een rolstoel – tijdens hun vakantie lekker samen spelenderwijs oefeningen kunnen doen met uitdagende toestellen op een veilige manier.”
De vitaliteitscoach benadrukt daarbij nog dat men natuurlijk altijd goed moet luisteren naar het lichaam: “Doe wat je aankunt en ga niet te ver!”

Voor het Bio Vakantieoord is het parcours met trainingstoestellen een enorme aanwinst.
Het kwam tot stand met donaties van verschillende bedrijven, stichtingen, particulieren en fondsen.
Het park is volledig ingericht op ontspanning en activiteiten voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind.

Publiek is van harte welkom om tussen 11.00 en 16.00 uur het park aan de Wekeromseweg in Arnhem te bezichtigen.
Er worden rondleidingen en workshops gegeven, vakantiebungalows zijn te bekijken, net als het zwembad en de manege.
De opening van het bootcampcircuit door Olga Commandeur in samenwerking met Yalp vindt plaats omstreeks 13.45 uur.

Medewerkers en vrijwilligers staan deze dag klaar geïnteresseerden rond te leiden op het 20 ha grote park in de bossen van Arnhem.
De vakantiebungalows met hulpmiddelen zijn te bezichtigen, er is een demonstratie van de snoezelruimte en men kan een kijkje nemen in het aangepaste zwembad.

In de manege zijn er therapeutische paardrijlessen bij te wonen en er is de mogelijkheid een ritje maken in een menwagen.

De rijke historie van Bio wordt duidelijk in de bioscoop op het terrein.

Hier worden filmpjes vertoond die al dateren van de dertiger jaren.

Verder laat Bio zien wat RaceRunners zijn en hoe het speciale bootcampcircuit in het BioBos eruit ziet.

Zowel ouders - of zij die werken - met gehandicapte kinderen,

als bedrijven die zich oriënteren op maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn van harte welkom Bio te ontdekken.

Historie

Sinds de oprichting in 1927 door de toenmalige Nederlandse bioscoopbond heeft Bio hart voor kinderen die met beperkingen door het leven moeten gaan.

Bio startte zijn missie met het helpen aansterken van ‘bleekneusjes’ uit de grote steden.

Daarna zette het zich in voor de revalidatie van jonge poliopatiënten.

Vanaf eind jaren negentig biedt Bio vakanties en ontspanning aan een nieuwe doelgroep: gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind.

Jaarlijks komen er 1750 gezinnen vanuit heel Nederland op vakantie.

Het Bio Vakantieoord is een goede doelen-organisatie.
Het heeft een cbf-keurmerk en een ANBI-status.

Open Dag Bio Vakantieoord
donderdag 21 maart 11.00 – 16.00 uur